Aanmelden

Verwijzing via huisarts

Om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg is een verwijzing van de huisarts nodig. De huisarts of praktijkondersteuner maakt samen met u een inschatting welke vorm van hulp het beste past bij uw klacht en hulpvraag. Cliënten met lichte tot matige, niet complexe psychische problemen worden verwezen naar de basis GGZ, cliënten met meer complexe en/of langer durende problematiek worden verwezen naar de gespecialiseerde GGZ.

Voorafgaand aan de intake of plaatsing op de wachtlijst vindt er een telefonisch vooroverleg plaats. U (of uw verwijzer) kan hiervoor zelf contact opnemen met de praktijk.

De intake- en adviesfase neemt tussen de één en drie gesprekken in beslag. Deze gesprekken duren één uur per sessie. Vervolgens start de behandeling zonder verdere wachttijd.

Wat neemt u mee naar de intake?

  • verwijsbrief huisarts
  • identiteitsbewijs
  • zorgverzekeringskaart
  • ingevuld inschrijfformulier

Behandeling

Aan het eind van de intakefase wordt samen met u een behandelplan opgesteld op basis waarvan de behandeling zal starten. Wanneer u hiervoor toestemming heeft gegeven, krijgt uw huisarts hiervan bericht. Wanneer de behandeling wordt afgesloten ontvangt uw huisarts opnieuw bericht.